top of page

Ontwerp 

2004, Zoetermeer

i.s.m. Jeroen Huijsinga

Opdrachtgever 

 

Bestanden

Supervilla CPO.pdf

Introblad.pdf

 

TektorTags

Collectief particulier opdrachtgeversschap

Buurtschap Paltelaan

Sociaal bouwproject

 

Fotografie, graphics

Tektor

 

 

 

 

 

Supervilla is een eigentijdse interpretatie van de 19e eeuwse villa’s in de grote steden. Deze zijn ruim, mooi, flexibel, representatief, met veel groen, maar te groot. Daarom bestaat Supervilla niet uit één of twee, maar uit zes of meer woningen. De architectuur wordt ingezet om een ‘veelheid in eenheid’  

te creëren, zoals gebruikelijk in de 19e eeuwse voorbeelden .

Tektor interieur & architectuur ontwikkelt de Supervilla. Deze bestaat uit drie of meer schijven die samen één ensemble vormen. De beukmaat, lengte en (verdieping)hoogte van de schijven zijn variabel. De eindbeuken zijn uitbreidbaar. Parkeren vindt plaats in een gezamenlijke garage onder het gebouw. Het ontwerp kan uitgebreid worden door tussen de eindbeuken (de ‘boekensteunen’)
tussenbeuken te plaatsen. Tegen de eindbeuken kunnen ‘accessoires’ (serre’s, balkon) toegevoegd worden. Elke schijf bevat twee woningen. In de tussenbeuk(en) bevinden zich ‘grondgebonden appartementen’. Daglicht en oriëntatie zijn mede bepalend voor de vorm van de schijven. Supervilla is voor mensen die CPO willen bouwen en ook waarde hechten aan een geheel met statuur. Supervilla is geschikt voor zorgwoningen en meer sociale verbinding tussen bewoners.

Klik hier voor onze informatiebrochure.

bottom of page