Kop van de Pier Scheveningen

Ontwerp 

2002, Scheveningen

Opdrachtgever 

Van der Breggen architecten

Van der Valk

 

Bestanden

 

TektorTags

Nieuwbouw

Architectuur

Pier van Scheveningen

 

Fotografie, graphics

Tektor

 

 

 

 

 

De entreesituatie van de pier in Scheveningen moet worden verbeterd. Het ontwerp met twee paviljoens van Tektor maakt de inloop naar de pier logische. De paviljoens fixeren de pier aan de kade.

De paviljoens zijn ontworpen als kaapstanders, dat zijn bolsters waarmee grote schepen worden vastgelegd aan de kade. De vormgeving van de halfronde paviljoens is zodanig dat een meer natuurlijke inloop naar de pier ontstaat. Het materiaalgebruik is aangepast aan het aanwezige harde zeeklimaat en bestaat uit een keramische gevel met een verlichte structural glazing opbouw. In de paviljoens zijn een verkoopruimte, toiletruimte en een ATM-ruimte opgenomen.

Copyright © 2018-2019  Tektor interieur & architectuur