Renovatie Praktijkschool De Einder 

Detail kleur- en vlakverdeling

Detail kleur- en vlakverdeling

Praktijkschool De Einder

Ontwerp gevelwijziging schoolgebouw

Ontwerp gevelwijziging schoolgebouw

Referentiebeeld glas in lood

Praktijkschool de Einder Den Haag

Praktijkschool de Einder Den Haag

Nieuwe installatie en duurzame gevel Praktijkschool De Einder

Gevelwijziging schoolgebouw

Gevelwijziging schoolgebouw

Oude situatie

Ontwerp 

2016, Transvaal, Den Haag

Opdrachtgever 

SVOH, Den Haag

Uitvoering
Formabouw, Zoeterwoude

Van den Ouderijn Kozijnen

 

Bestanden

 

TektorTags

Verbouw
Gevelwijziging

Schoolgebouw

Duurzaamheid
Zonwering

Frisse scholen 2

 

Fotografie,  Graphics, Tekeningen

Tektor, De Einder

De veelkleurigheid van de omgeving, het gebouw en haar gebruikers is tot uiting gebracht in het ontwerp van deze nieuwe houten geïsoleerde systeemgevel. Deze kleurstelling verbeeldt het verloop van het zonlicht over de dag.

Een luchtbehandelingsinstallatie, het na-isoleren van het dakvlak en een computergestuurde zonwering werden aangebracht.
Naast de hoge duurzaamheidsambities van de opdrachtgever zochten wij ook naar een vormgeving die de gezelligheid en warmte van "glas-in-lood" en de veelkleurigheid van de leerlingen kon uitdrukken.
Door een gevarieerde indeling en kleurgebruik is de aansluiting gevonden bij eerdere verbouwingen, waardoor het gebouw weer een geheel geworden is naast het imposante historische badhuis.

Copyright © 2019-2020  Tektor interieur & architectuur