Zorgcentrum Hooge Tuinen Naaldwijk

Ontwerp

2010-2011, Naaldwijk

i.s.m: Maarten de Regt

Opdrachtgever

St. Pieter van Foreest

Advies Healing environment

Studio DvO

 

Bestanden

PDF Boekje De Hooge Tuinen

 

Tektor Tags

Nieuwbouw interieur

Healing environment

 

Fotografie, graphics

Tektor, nostalgiawestland.nl

 

 

Interieurontwerp voor een nieuwbouw woonzorgcomplex (architectuur: Royal Haskoning). Midden in het bedrijvige hart van het Westland. In dit interieurontwerp is gezocht naar de toon en klank van het Westland. De kassen, de kwekerijen, de tomaten, de "warenhuizen" en de veiling. Het zijn voor deze bewoners de herkenbare streekgebonden thema's.

Tektor mocht het interieurontwerp verzorgen voor de gehele begane grond, de afdelingen, de huiskamers en de bewonerskamers. Voor de psychogeriatrische afdelingen konden we belevingskasten ontwikkelen. Zo zijn een dierentuinkast, een bloemenkast, luisterkast en een bushalte bedacht. Voor de hoofdopzet van de routing door het gebouw hebben we gebruikgemaakt van kassenbouw gebonden en herkenbare producten, zoals een stapel tomatenkisten: "U woont linksaf bij de tomaten".

Copyright © 2018-2019  Tektor interieur & architectuur