top of page

Branden in seniorencomplexen


Branden in  Seniorencomplexen

Sinds 2008 houdt de Brandweeracademie, onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), casuïstiek bij van woningbranden in Nederland waarbij personen zijn omgekomen. Hierdoor ontstaat er zicht op oorzaken en omstandigheden van fatale woningbranden. Deze informatie kan een bijdrage leveren aan het vinden van maatregelen die de brandveiligheid kunnen vergroten. Wat opvalt aan de statistieken, is dat ongeveer de helft van het aantal personen dat omkomt bij een woningbrand een leeftijd van 65 jaar of ouder heeft. Over de jaren heen is dit een vrij constant gegeven. Dit is opmerkelijk, aangezien slechts een vijfde van de Nederlandse bevolking tot deze leeftijdscategorie behoort. Er is dus sprake van een oververtegenwoordiging van ouderen bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page