Helen Dowling Instituut Bilthoven

Ontwerp 

2010, Bilthoven

Opdrachtgever 

Helen Dowling Instituut

 

Bestanden

HDI- Interieurvoorstel .pdf

 

TektorTags
Nieuwbouw

Interieurontwerp

Parkinrichting

Healing environment

Fotografie & graphics

Tektor

 

 

 

 

 

Tektor is uitgenodigd om een interieurontwerp te maken voor het Helen Dowling instituut te Bilthoven. Dit vermaarde instituut, dat mensen ondersteunt bij en na de behandeling tegen kanker heeft een nieuw gebouw betrokken in een bosrijke omgeving. De vraag was om een healing environment te maken ter ondersteuning van de gebruikers en bezoekers.

Gekozen is om een sterke relatie tussen omgeving en gebouw te leggen. Daartoe is het entreepad doorgetrokken in en zelfs voorbij het gebouw. Het gebouw is daarmee een onderdeel geworden van een ensemble. Het (levens)pad met aan het eindpunt een wenssteen. Het bochtige pad benadrukt de Japanse balancerende levenskunst, waarin zaken van alle kanten bekeken dienen te worden en waarbij zich steeds nieuwe perspectieven voordoen op de levensweg. Het interieurontwerp is afgestemd op het pad dat wordt afgelegd en het gebouw doorkruist. Het gebouw dient zo als een shelter, een rustplek, waar men begeleiding kan ontvangen. Aan de wenssteen, aan het einde van het pad, kan men zijn meest intieme gedachten en angsten kwijt.

Copyright © 2018-2019  Tektor interieur & architectuur