Frontoffice Hogeschool Larenstein Velp

Ontwerp

2003-2004, Velp

Opdrachtgever 

Hogeschool Larenstein

Uitvoering 

Frank Heerema 

Makron fijnmechanica

 

Bestanden

 

TektorTags

Meubelontwerpen

Onderwijs

Interieurontwerp

Plexwood (gebogen)

Fotografie

Ben ter Mull

Tektor

Frank Heerema

Publicatie

http://architizer.com

Het Houtblad

De frontofficebalie is een onderdeel van het interieur masterplan voor de Hogeschool Larenstein te Velp. Het masterplan is door Tektor ontwikkeld in samenwerking met Floor van Dusseldorp.

De algemene receptie, een centraal vraagpunt, studentenadministratie, een ontvangstbalie, maar ook een viertal internetwerkplekken voor studenten en medewerkers worden in dit meubelstuk geïntegreerd. De opstelling van deze 40 m2 grote balie rond de betonnen stabilisatieschijf structureert de voorheen chaotische ruimte. Er is nu een duidelijk voor-, zij- en achtergebied. De balie heeft een open karakter en is voorzien van gebogen matglazen schermen. Drie grote informatieschermen in een display, opgehangen aan de galerij, vervangen de vele rommelige mededelingenborden in de entreezone. Het besef van materiaal is op deze ontwerpopleidingen sterk aanwezig. Van meet af aan was duidelijk dat de balie een speciale houttoepassing moest krijgen. Ook de opdrachtgever zag de noodzaak in van een speciaal product op deze centrale locatie, en nam het risico om medewerking te verlenen aan dit materiaalexperiment. Frank Heerema was bereid om een gebogen plexwood balie onder garantie te maken. Dit is een primeur voor de toepassing van dit materiaal.

Copyright © 2018-2019  Tektor interieur & architectuur