La Gro advocatenkantoor Alphen aan den Rijn

Ontwerp  Nieuwbouw

1999-2000, Alphen aan den Rijn

i.s.m. Wolter Heijligers  2000 m2

Opdrachtgever 

La Gro advocaten

Bouwmanagement 

Alphaplan BV

Aannemer 

Variant Bouwonderneming 2000m2

 

Interieur

KLO, De Geus  Bodegraven

 

Bestanden

TektorTags

Nieuwbouw

Architectuur 

Kantoorgebouw

Interieurontwerp

Meubelontwerp

Stedenbouwkundig ontwerp

 

Fotografie

Peter Heuzinkveld

Publicatie

Op de overgang van het nieuwe stadscentrum naar het park is het nieuwe kantoorgebouw van La Gro advocaten gerealiseerd. Een gebouw als een kunstwerk met een stropdas, dat was in het kort de ontwerpopgave.

Peter Heuzinkveld van Tektor en Wolter Heijligers ontwierpen de nieuwbouw van La Gro advocatenkantoor te Alphen aan den Rijn. Aan de stadszijde van het gebouw, aan het Raoul Wallenbergplein, is de entree gesitueerd met een hoogte van vier bouwlagen. De zichtlijn naar de kerktoren van de Sint Janskerk uit zich door een kijkgleuf in de liftschacht, de grondlichten in de natuurstenen vloer en de verdraaiing van de achterwand van de liftschacht. Het gebouw is daarmee verankerd in zijn stedenbouwkundige omgeving. Door aan de parkzijde de vierde bouwlaag terugliggend te maken, ontstaat een dakterras ter hoogte van de kruinen van de bomen met een uitzicht op het stadhuis. Aan de gevel van de Prins Bernardlaan is een vliesgevel geplaatst, die de advocatuur uit zijn geslotenheid bevrijdt. In de avonduren geeft de verlichte vide vanuit de stad een boeiend schouwspel op het open doorgaande trappenhuis in de vide.

Copyright © 2018-2019  Tektor interieur & architectuur